RIPPÅSENS LÄKEROL (ROLLE)

 

Fakta

Rippåsens Läkerol ”ROLLE”

Bild2Reg nr: SE46979/2018

Uppfödare: Martina Håkansson

Ägare: Martina Ehnar

 Det är som en saga…

Tårarna rinner och sorgen är stor efter att ha behövt ta ett tungt men rätt beslut, vår älskade lilla hund pepsi finns inte mer.

Min kurskompis åker till en vän för att hjälpa henne att klippa klorna på hennes hundar. Hon berättar om mig och min lilla hund pepsi. Vänne

n blir så berörd över historien och säger, - jag har en valp som är tänkt till mig, valpen skulle passa henne mycket bättre och jag har ju så ont.

Det plingar till i min telefon, tårarna rinner och meddelanden från vänner som vill ge sitt stöd är många. Ett meddelande urskiljer sig från de andra, - hej! Är det för tidigt för en ny hund? – när det dyker upp en hund med den rätta glimten i ögonen, så är det rätt tid, svarar jag. 

– min vän vill att du tar hennes valp, får vi ringa dig nu?  Svarar min vän.

Telefonen ringer, min vän berättar lite kort och jag får prata med hennes vän. Det bir ett långt samtal där hon övertygar mig om att valpen skulle passa mig så mycket bättre och ett samtal där jag får lära mig massor om den dansk svenska gårdshunden, får en bra beskrivning av både tiken och hanen, samt om uppfödaren.

Hon berättar också att hon gett honom namnet läkerol för att han är så läcker, läckra läckerol säger hon vid upprepade tillfällen. Han har så bra linjer och har en tydlig av och på knapp. Hon skickar mig en bild på honom och jag älskar blicken han har på bilden.

Vi bestämmer att hon ska prata med uppfödaren och meddela att hon vill att jag får titta på valpen. 

Det går någon timma och sedan sitter jag med uppfödaren i telefonen. Ett långt och härligt samtal, vi har så mycket gemensamt och vi försöker klura ut om vi setts innan, men vi får inte bilden att stämma att vi skulle ha setts innan.

Någon dag senare rullar min bil in på uppfödarens uppfart, jag knackar på dörren till et vackert hus och är lite nervös. Dörren öppnas och en man säger  
 – men, martina det är ju du. Så roligt!

Det visar sig att mannen som öppnar dörren är en av min bonuspappas bästa vänner och det är hans fru som jag pratat med i telefonen.

Strax därefter sitter jag på köksgolvet och bara njuter av de underbara valparna och av tiken som är helt fantastisk. Jag åkte tillbaka en gång till och allt känns så bra med uppfödaren, tiken och valpen. Någon vecka senare så flyttade läkerol hem till oss.

Redan i bilen på vägen hem tyckte barnen att det skulle bli för jobbigt för mig att ropa läkerol på agilitybanan. – det enda smeknamnet jag kan komma på är rolle, säger min man. Hela familjen var överens om att rolle var ett bra namn.

Det är som en saga, jag nyper mig i armen och rolle står där med tindrande ögon, sagan är sann…

Tiden gick och rolle följde med mig överallt, vi gick på valpkurs, unghundskurs osv. Jag pratade ofta, ofta med min väns vän som skulle haft rolle. Skickade bilder mm och det kändes viktigt för mig att hon på något sätt fick vara med om rolles utbildning och utvecklingsresa.

Rolle fick sitt eget instagram konto, där det snabbt blev många bilder och filmer. Nästan varje dag gör vi något inlägg på hans konto. Här finns allt från första mötet med rolle och fram tills i dag. För mig är alla bilder och filmer som vår lilla dagbok, men jag hoppas också att fler ska se vilken underbar ras den dansk svenska gårdshunden är.
Att min väns, vän var anne hansson, det har ni säkert redan listat ut. Anne, jag vet att du sitter där uppe på ett moln och njuter av alla fina dsg.